ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ - СЕКСИ ЧИСЛАТА ПРИ МЪЖЕТЕ

Идеалното съотношение според индексът на Адонис е 1:1.618.

 

 

Ще се изненадате ли да чуете, че това, което хората намират за секси и атрактивно  при другите, е въпрос на числа? Въпреки че тук говорим и за лични предпочитания, числата играят по-голяма роля, отколкото можете да предположите.


 

При мъжете например широките рамене и V - образна форма до талията са признак на мъжественост, здраве и привлекателност.

 

При жените пък за атрактивна се смятат формите, наподобяващи пясъчен часовник.

 

Има специфично съотношение между рамената и талията, което прави мъжете по-привлекателни. То се нарича индекс на Адонис.

 

Терминът е познат още като златно сечение на Адонис, кръстено на древногръцкия полубог на красотата и желанието Адонис. Идеалното съотношение според индексът на Адонис е 1:1.618.

 

Какво точно значи това?

Да вземем за пример мъж с обиколка на тялото около раменете 140 см. За да бъде максимално атрактивен за по-голяма част от хората, идеалната обиколка на талията би била 140 см. разделено на 1.618 или 86.53 см.

 

Колкото по-близо е мъжът до това златно сечение, толкова по-атрактивен ще бъде той за повечето жени.

 

Този индекс се появява на още много места от човешкото тяло. Наблюдава се също и при симетрията на лицето.

 

Разбира се, вие не можете да промените височината си или дължината на различните части от тялото, но винаги можете да увеличите мускулите в раменната област или да намалите обиколката на талията, за да сте по-близо до идеалните мерки.

 

Колкото по-близо сте до златното сечение, толкова по-често ще чувате комплименти за външния си вид.

 

Разбира се, някои жени предпочитат мъже с тъмна коса, други със светли и още много особености, но ще се шокирате колко голямо влияние имат числата за това, да бъдете по-атрактивни за жените! Започнахте ли промяната?

Сподели:

< <