НУМЕРОЛОГИЯТА НА ПИТАГОР

Повечето хора свързват Питагор с известната му теорема. Малко са тези, които са запознати, че той е бил астролог, нумеролог, музикант и духовен гуру! Той е бил способен да комуникира със сидхи, да се връща в минали животи и да визуализира всички свои 99 000 предишни живота един след друг. Можел е да предвижда земетресения и да успокоява вълненията в морета и реки, когато пътува. Излекувал е няколко души, свирейки на своята лира.

 

След като бил просветен, започнал своя собствена школа, където преподавал нумерология и философия. Докато просвещал своите ученици, той давал тайна мантра (свещен звук) на своите последователи.

 

Питагор вярвал, че всяка планета има свой специфичен звук. Той означавал този звук с числа. Чувствал, че числата могат да бъдат класифицирани с женски и мъжки качества, като красиви или грозни, с интровертна или екстровертна природа…Той споменал, че някои числа носят кармични дългове - те са резултат от лоши постъпки в предишни животи. Платон последвал философията на Питагор.

 

Питагор определил число от 1 до 9 за всяка буква от азбуката.

 
 

Отделно, той смята 11 и 22 като числа, които символизират силата на кармата. Тя може да доведе човек до успех или провал. Освен това всяко число има позитивни и негативни качества.  Ето ги и тях:

 

Числото 1:

 

Позитивни качества: инициативност, лидерство, индивидуалност, кураж, изпълнителни функции

 

Негативни качества: егоизъм, мързел, агресия

 

Числото 2:

 

Позитивни качества: екипност, хармония, обич, партньоство, дипломация

Негативни качества: прекалена чувствителност, нетактичност, свенливост, непостоянство.

 

Числото 3:

 

Позитивни качества: артистичност, креативност, себеизразяване, въображение, общителност, бодрост

 

Негативни качества: песимизъм, преувеличаване

 

Числото 4:

 

Позитивни качества: конструктивност, систематичност, практичност, ред, трудолюбие

 

Негативни качества:липса на въображение, заядливост, прекалена сериозност, проблеми със здравето.

 

Числото 5:

 

Позитивни качества: конструктивна свобода, сексуалност, гъвкавост, знание, забавление

 

Негативни качества: непостоянство, непукизъм, безпокойство, нервност.

 

Числото 6:

 

Позитивни качества: майсторство, отговорност, любов към дома и децата, щедрост

 

Негативни качества: чувствителност, студенина, нервност, скептицизъм, трябва да се научи да бъде сам, а не самотен.

 

Числото 7:

 

Позитивни качества:  духовност, аналитичност, мъдрост

 

Негативни качества: егоизъм, мързел, агресия, самоизтъкване

 

Числото 8:

 

Позитивни качества: организираност, авторитет, управленски възможности, разсъдливост

 

Негативни качества: липса на търпение, липсва на човечност, прекален материализъм

 

 

Числото 9:

 

Позитивни качества: човеколюбивост, човечност, отзивчивост, себеотрицание, щедрост.

 

Негативни качества: променлив характер,  изпулсивност, трябва да се научи на повече егоизъм, незаинтересованост от материални въпроси.

 

Числото 11:

 

Позитивни качества: интуиция, просвещение, вдъхновение, духовност, пророчески способности

 

Негативни качества: прекалена чувствителност, напрежение, непрактичност, трябва да се научи да се смесва с тълпата

 

Числото 22:

 

Позитивни качества: материализъм, духовно съвършенство, практичност, светило

 

Негативни качества: конфликт между вътрешните емоции и практичността, интерес към черна магия

 

Според Питагор съдбата на човек се определя главно от числата в името и датата му на раждане. Вижте важните числа в живота, изчислени по неговата система:

 

 

Число на съдбата:

 

То е символ на средата и възможностите, които очакват човек в този живот. То е цел, към която да се стремим. То представлява сборът от всички числа на пълното ни име. За да изчислим числото на съдбата си, първо трябва да сумираме числата от всяко име и да ги редуцираме до единично число или някое от мастър числата ( 11, 22)

 

Пример:

 

Нека вземем за пример Майка Тереза, родена на 26.08. 1910г.

 

За изчисленията ще използваме следната таблица:
 

Нейното пълно име е:

 

Agnes Gonxha Bojaxhiu. Така е наричана до средна възраст.

 

 

 

Нейното число на съдбата в този период е 1+6+9=16=7. Oтбележете, че Agnes дава 19, което е кармично число. То говори за борба за свобода.  Gonxha е 33 - говори за обучение и склонност да се жертваш за общото благо. Bojaxhiu е 36 - свързва се с пътуване, креативност, и човечност. Финалното число на съдбата е 16 - символ на провал в браковете и бизнеса. Това число се редуцира до 7 (1+6) - символ на духовното.

 

Тези числа са сигнал, че ще й се наложи да се бори за свобода, като посвети живота си на общото благо. С тази цел тя се отправя към Индия през 1929. Работи като учител в продължение на няколко години. Дава своя религиозен обет през 1931, когато името й е сменено на Тереза (Teresa), но всички й казвали Майка Тереза (Мother Teresa). Нека видим как това е променило числото на съдбата й.

 

 

 

7+5=12=3.

 

34 говори за духовна чистота. 23 - за любов към хората.  12 е помощ от приятели и общности. Финалното число  3 е символ на творчеството. Ето защо Майка Тереза създава своя собствена общност за лишените и бедните, на които тя посвещава живота си.

 

Число на таланта:

 

Това число е символ на скритите таланти и уроците, които трябва да бъдат научени. Представлява сумата от деня, месеца и годината на раждане. Нека отново вземем за пример Майка Тереза:

 

 

Тъй като 11 е мастър число, не го редуцираме до едноцифрено число. .

 

Финалното число на таланта е 8+8+11=27=9

 

8-ците говорят за ръководни възможности, 11 - за работа на духовно ниво, а крайното число 9 - за готовността да жертваш всичко в името на чуждото благо.

 

Число на душата

 

Това число разкрива скритите желания и мотивацията на човек. Изчислява се, като се дава числовата стойност само на гласните в името ви.

 

Число на характера

 

Показва мнението на другите за нас. Индикатор е за това какво човек показва пред обществото. Изчислява се, като се съберат числовите заместители на съггласните в името.

 

Число на зрелостта

 

Показва скритите желания, които излизат на показ в средна възраст. Тогава е и периодът, когато човек вече осъзнава своите цели. Представлява сборът от числото на съдбата и числото на таланта, редуцирано до едноцифрено число или мастър число.

 

Число на предизвикателството

 

Символ е на слабост или проблем, с които човек трябва да се сблъска. При пресмятането на числото на предизвикателството, до едноцифрено число се редуцират дори мастър числата 11 и 22. За изчислението се ползва датата на раждане, като се прави по следния начин:

 

Първо трябва да пресметнем разликата между месеца и деня на раждане (които сме редуцирали до едноцифрени числа). При Майка Тереза това е 8-8=0. Това е и първото число на предизвикателството, с  което Майка Тереза трябва да се справи.

 

Следващата стъпка е да се пресметне разликата между деня на раждане и годината на раждане (които отново са сведени до едноцифрени числа). При Майка Тереза това е 8-6=2. Това е второто й предизвикателство.

 

След което се пресмята разликата между числата на първото и второто предизвикателство: 2--0=2 . Така получаваме третото предизвикателство.

За да открием четвъртото предизвикателство, трябва да пресметнем разликата между едноцифреното число на месеца и едноцифреното число на годината. 8-2=6 . Това е четвъртото предизвикателство за Майка Тереза.

 

Ако разделим човешкия живот на 4 части, то числата на предизвикателството ще се появат последователно в различните етапи на живота. В примера с Майка Тереза числата са: 0, 6, 2, 6. Както виждате, 6 се повтаря 2 пъти, това е предизвикателството, на което се поставя ударение. То показва необходимост от човечност, хуманност. Показва още наличие на вътрешен конфликт между личния живот и отдаването в услуга на другите.

 

Числото на съдбата, числото на таланта, числото на душата, числото на характера, числото на зрелостта и числото на предизвикателството се наричат още главни числа, защото могат да начертаят посоките в живота на човека. Отделно от тях има и второстепенни числа, които оказват по-малко влияние. Тук възниква въпросът:

Какво става, ако някой си смени името?

Това несъмнено ще донесе промяна и в повечето от тези числа.

 

Когато те са в хармония и няма кармична намеса, едно от тях е това, което ще ви отведе към успеха!

Сподели:

< <