ЧИСЛОТО 9 В НУМЕРОЛОГИЯТА -Всестранно развитие и осведоменост

Обикновено се опитвам да сведа математиката до минимум, когато обсъждам аспекти от нумерологията. В случая с числото 9 обаче математиката подчертава философско наблюдение, което е уникално, интересно и много разкриващо. Затова се понесете с мен, моля, защото от чисто математическа гледна точка 9 се отличава. Ето защо:

 

Когато умножите което и да било число с 9 и след това съберете цифрите от получилото се число, винаги резултатът е 9. Например 6 x 9 = 54, намалете 54 до една цифра, като ги съберете: 5 + 4 = 9. По същия начин 8 x 9 = 72 и 7 + 2 = 9. Или 23 x 9 = 207, 2 + 0 + 7 = 9, и т.н. Няма нищо случайно в тази особеност.

Опитай и ти. Всяко число (независимо колко голямо), умножено по 9, дава резултат, чийто сбор винаги е равен на 9. От нумерологична гледна точка 9 просто винаги взема надмощие. Всяко число, което първоначално е било увеличено с коефициент 9, губи своята собствена идентичност и вместо това поема характеристиките на 9. Не съществува друго такова число.

 

Различен, но не по-малко отличителен и разкриващ атрибут на 9 е, че когато събирате (за разлика от това да умножавате) 9-ката с което и да било друго число и след това отново съберете цифрите от получилиясе сбор, ще забележите, че числото, събрано с 9, отново се връща към себе си.  Например5 + 9 = 14, 1 + 4 = 5. Или 7 + 9 = 16, 1 + 6 = 7. 

 

Това от нумерологична гледна точка всъщност е точно обратното на онова, което се случва, когато използвате 9, за да се умножи, защото, когато го събирате, увеличавайки количеството с 9, то не променя нищо до първоначалната си едноцифрена стойност. Когато се умножи, 9 е доминантно число. При събиране 9 не прави нищо.  Тя символично докосва сърцевината на магията, която стои в основата на това творение. Но достатъчно за математиката, нека да разгледаме личността на това уникално число.

 

Последното от кардиналните числа, 9-ката е най-светлото и изтънченото от всички числа. 9 има някои прилики с 6-ицата. Въпреки това, докато 6 е символ на майчинското и бащинското, давайки любовта си на приятелите и семейството, 9 ги предлага на света като цяло; 9 повече от всяка друга цифра има глобално съзнание. Формата на символа, както винаги, говори сама за себе си. 9-ката е 6-ица, обърната с главата надолу, което е символ на нейното съчувствие и състрадание към всички; като „щедър” резервоар с чучурче надолу, което дава на всички по нещо.

 

9-ките живеят в реалния свят и разбират връзките между цялото човечество. 9-ката е хуманист и не вижда реална разлика между ближния си и между човек, който живее на другия край на света и изповядва различна религия и култура. 9-ката е най-толерантното и най-съзнателното числомежду всички.

 

Нито е конкретно мъжко, нито женско, но числото 9 е по-скоро женствено през повечето време, защото е любвеобилно и съчувстващо. 9-ката ходи като кралица, високо е и статично, но въпреки това се усеща тясно свързано с останалата част от човечеството. В същото време тя е трудно достижима, изглежда, сякаш стои настрана и е над плоските проблеми, които могат да бъдат толкова разстройващи за другите. Или я обичаш, или я мразиш, но не можеш да й отречеш уважението, което заслужава. Тя има безупречен вкус, талантлива е и творчески насочена. Може да бъде доста красноречива, когато се изразява.

 

Числото 9 спокойно може да бъде наречено Майка Тереза на числата, защото, когато види несправедливост или страдание, тя няма да се поколебае да се посвети на каузата и да поправи проблема. По-важнотое, че нея не я интересува дали ще получи благодарност и признание за действията си; никога няма да се опита да се наложи насила. Но когато обстоятелствата налагат, тя може да бъде мощна сила, достатъчно голяма, за да пречупи и да подчини останалите на волята си (точно както когато се използва за умножаване на друго число, тя упражнява пълен контрол). И все пак тя не е лидер по начина, по който 1 и 8 са лидери; нейните лидерски качества са в по-висшите сфери на философията и справедливостта. Тя променя мнението ви!

 

9-ката често е просперитетна, но това е едно от онези противоречия, които всъщност имат смисъл и илюстрират ясно истинската природа на числото 9. Докато 8-ицата е финансово успешна, защото се съсредоточава върху потенциалната си печалба, 9-ката получава финансовите си възнаграждения, изцяло игнорирайки паричния потенциал на едно занимание; точно обратното на 8-иците.

 

Що се отнася до въпросите към сърцето, 9-ката не е особено романтична. Тя е невъзможна любовница не само защото е твърде изискваща, но и защото вие никога няма да знаете до каква степен сте успели да я достигнете. Тя крие чувствата си и дори след като я познавате от много години, връзката все още ще ви изглежда малко далечна. Тя е лоялна приятелка, но няма да си позволи да стане уязвима. Най-изявеният атрибут на 9-ката е това, че остава чувство у вас, сякаш винаги има какво още да ви каже.  Проницателна е и притежава силна интуиция. Тя винаги е наясно със заобикалящите я обстоятелства като човек снеограничено периферно зрение.

 

Както всяко друго число, 9-ката също има тъмна страна. Тя може да бъде снизходителна, арогантна, студена и апатична към страданието на другите. Когато 9-ката показва тъмната си страна, тя става егоистична, жестока, неморална и напълно недосегаема. И за съжаление, е лесно за 9-ката да попадне от тъмната страна, тъй като има склонноста да се приема като жертва на несправедливост, тогава тя може да бъде отмъстителна, безкомпромисна и злонамерена.

 

Когато 9 се появява като цикъл, той често означава крайност или завършване на епоха. 9-ката често се приема като индикатор за смъртта. Това обаче е плоско и неправилно. Това, което показват един или повече цикли от типа 9, е, че сте в последните етапи на период или усилия, като трябва да се отървете от тях и да се подготвите за предстоящите нови възможности. В цикъла "Лична година" 9-ката е винаги последвана от 1-ица и всеки път, когато преминавате през тази двегодишна фаза, претърпявате някакъв вид трансформация. Погледнете всеки един период от живота си, когато сте преминавали през 9-ка за лична година, следвана от 1-ица за лична година, и ще видите, че това твърдение ще се потвърди.

Сподели:

< <